Reparatie

Ook voor het verhuur van een verticuteermachine.

Wij hebben onze MTD OPTIMA 38 VO verticuteermachine met opvangzak voor u ter beschikking gesteld voor verhuur. Met deze verticuteermachine kunt u gemakkelijk uw gazon van mos ontdoen. De één-assige machine beschikt over 16 loshangend, gehard metalen messen met een diameter van 190 mm, die mos en onkruid wegslaan uit het gazon. Met deze krachtige robuuste verticuteermachine kunt U elk gazon verticuteren! Deze stalen machine is voorzien van een krachtige 179 cc MTD ThorX 55H benzinemotor met een vermogen van 4,0 pk, heeft een werkbreedte van 38 centimeter, een werkdiepte welke centraal instelbaar is van 0 tot 15 mm in 6 posities.

Wij staan voor u klaar.
Wilt u graag meer informatie over onze tuinmachines, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Verticuteren, wat is het?
Verticuteren is het weghalen van de viltlaag die in het gazon groeit. Dat wil zeggen het weghalen van mossen en dode grassen in het gazon. Dit kunt u met de hand doen, maar dat is een tijdrovend klusje. Op de knieën over het gazon kruipen en elk mosje wegsteken is nou niet echt een fijn karwei. Het handigste werkt dit verticuteren dan ook met een speciale verticuteermachine. Hierdoor voorkomt u verdere viltvorming en mosgroei. De verticuteermachine bestaat uit een aantal flink scherpe messen. Deze messen gaan tot 1 centimeter diep de grond in en snijden
daar de wortels van de mossen door. Hierdoor sterven de mossen af en kunnen ze met een hark zo uit het gras geharkt worden. Water kan weer met gemak de grond in en ook licht en lucht kunnen zo de grond bereiken.

Waarom?
Elk gazon of grasveld heeft wel eens te maken met viltvorming, dat wil zeggen dat dode grasresten en mos een laag vormen in het gazon en het uw gras op die manier verstikken. Het water wordt niet meer door de bodem opgenomen, het licht kan er ook niet meer bij en ook de lucht kan niet meer tot de bodem doordringen. Een beetje mos kan echt geen kwaad, maar op het moment dat de mossen de grassen beginnen te verdringen en er hele grote platen mos ontstaan is het mooie gazon echt wel verdwenen. Oneffenheden ontstaan, gras sterft langzaam af en verdwijnt.

Wanneer?
Zo heel erg vaak hoeft u het gazon niet te verticuteren. Als u veel mosgroei hebt gehad mag u gerust in het najaar een tweede keer verticuteren, anders volstaat slechts een keer. De eerste keer in maart of april en indien de bodem uit klei of veengrond bestaat mag u het ook nog een keer in september of oktober verticuteren. Op klei of veengrond groeien mossen namelijk heel erg snel, de bodem is namelijk een stuk zuurder, waardoor u het liefst voor de winterrust het gazon weer wilt herstellen. Zo bent u namelijk verzekerd van een mooi gazon in het voorjaar.

Hoe verticuteer ik?
Hieronder staat een stappenplan hoe u het beste het gazon kunt verticuteren:

 • Zorg dat het gras een beetje vochtig is voor u begint, sproei indien nodig even het gras. Dit zorgt voor een snel herstel en natuurlijk groei van het gras.
 • Maai vervolgens het gras en zorg ervoor dat de afgesneden grassen van het gazon verwijdert worden. Hierdoor kan de verticuteer hark of verticuteermachine makkelijker bij de mossen komen.
 • Stel vervolgens de messen van de verticuteermachine af, deze moeten ongeveer 1 centimeter diep de bodem in kunnen als er een dikke viltlaag ligt, bij een dunne viltlaag volstaat 0,5 centimeter.
 • Verticuteer het gazon nu eenmaal in de lengte richting. Dat wil zeggen dat u in rechte banen in de lengte het gazon overgaat.
 • Verticuteer het gazon nu eenmaal in de breedte richting. Dat wil zeggen in rechte banen in de breedte over het gazon. U kruist als het ware de horizontale banen.
 • Hark de dode mossen uit het gras en verwijder deze van uw gazon.
 • Zaai eventueel nieuw gras op de kale plekken.
 • Bemest het gazon waardoor de groei van het gras bevordert wordt.

Tarieven:

 • Een halve dag:  € 25,00 incl. BTW.
 • Een hele dag:    € 40,00 incl. BTW.
 • Een weekend:   € 75,00 incl. BTW.
 • Een week:         € 150,00 incl. BTW.

De machine wordt met een volle tank afgeleverd en dient ook gevuld geretourneerd te worden, anders wordt de brandstof aan u doorberekend.

Onze algemene voorwaarden vindt u hier.

Het concept is simpel; service gecombineerd met de nieuwste machines van de beste kwaliteitsmerken.
Wij staan altijd voor u klaar om uw machines te onderhouden en te repareren, ongeacht het merk of de leeftijd van uw machine!